Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(5)
Forma i typ
Książki
(5)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(5)
Placówka
Krotoszyn Wyp. dla Dorosłych
(4)
Krotoszyn Wyp. dla Dzieci
(1)
Autor
Bednarski Włodzimierz
(1)
Bożek Rafał
(1)
Halliday David (1916-2010)
(1)
Kaftan Bartłomiej
(1)
Kunert Zofia
(1)
Persson Sune
(1)
Reps Arnold
(1)
Resnick Robert (1923-2014)
(1)
Stern Jessica
(1)
Walker Jearl (1945- )
(1)
Żarowska- Mazur Alicja
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(4)
Kraj wydania
Polska
(5)
Język
polski
(5)
Temat
Bernadotte, Folke (1895-1948)
(1)
Biotechnologia
(1)
Dyplomacja szwedzka--1939-1945 r.
(1)
Elektronika
(1)
Fale elektromagnetyczne
(1)
Niemcy--polityka--Szwecja--1933-1945 r.
(1)
Obozy hitlerowskie
(1)
Ofiary gwałtu
(1)
Pamiętniki amerykańskie
(1)
Polityka międzynarodowa--1939-1945 r
(1)
Stern, Jessica (1958- )
(1)
Stres pourazowy
(1)
Szwecja--polityka--Niemcy--1933-1945 r.
(1)
Technologia żywności
(1)
Teoria względności
(1)
Wojna 1939-1945 r.
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
Gatunek
Podręcznik
(1)
Podręczniki akademickie
(1)
5 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Biotechnologia żywności / praca zbiorowa pod redakcją Włodzimierza Bednarskiego i Arnolda Repsa. - Wydanie 2 zmienione - 1 dodruk (PWN) - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN SA, 2020. - 498 stron : ilustracje ; 24 cm.
Biotechnologia jest zaliczana do najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych. Przewiduje się, że w nadchodzącym wieku będzie miała znaczący wpływ na zdrowie i długość życia człowieka. Oto książka, w której w sposób syntetyczny i kompletny przedstawiono najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności, a zwłaszcza:: otrzymywanie i stosowanie biokatalizatorów, np. kultur starterowych i enzymów w przemyśle mleczarskim, piwowarskim, spirytusowym, owocowo-warzywnym i mięsnym; zagadnienia związane z technologiami fermentacyjnymi; główne kierunki stosowania biokatalizy w modyfikacji składu, wartości żywieniowej, właściwości funkcjonalnych i organoleptycznych żywności; problemy związane z biotechnologią otrzymywania ważniejszych surowców, składników żywności oraz zagospodarowania produktów ubocznych i odpadów. Podręcznik ten jest znakomitym źródłem wiedzy dla studentów, nauczycieli akademickich i pracowników związanych z przemysłem spożywczym. [http://medbook.com.pl/].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Krotoszyn Wyp. dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 57 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Krotoszyn Wyp. dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 53 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Krotoszyn Wyp. dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 94(100)"1939/1945" (1 egz.)
Książka
W koszyku
(HISTORIE PRAWDZIWE / Wydawnictwo Naukowe PWN)
Na okł. podtyt.: uciekałam przed koszmarem z przeszłości.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Krotoszyn Wyp. dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 929 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Krotoszyn Wyp. dla Dzieci
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 62 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej